Konstnärligt team

Info inom kort -

Årets regissör

LARS RUDOLFSSON

Lars Rudolfsson är utan tvivel en av Sveriges allra främsta teaterregissörer. Han kan se tillbaka på en lång karriär med nyskapande, omvälvande och publikhyllade uppsättningar som setts av miljontals människor och inspirerat flera generationer av teatermakare. För många är Lars kanske mest känd som regissören och skaparen av musikalen KRISTINA FRÅN DUVEMÅLA.

Regissören LARS RUDOLFSSON om EN MIDSOMMARNATTSDRÖM:

Lars Rudolfsson säger själv om EN MIDSOMMARNATTSDRÖM: Vi är publiken, vi är kvinnorna och männen som är upphovet till naturens obalans, till plågorna och oron, vi upplever det bistra uppvaknandet till en värld som ställer frågor men som inte ger några svar. Shakespeares Midsommarnattsdröm vänder sig till oss som inte söker sammanhangen, utan flyr bort i drömmar om rikedom och lycka. Ett ståtligt hertigbröllop får stå som bakgrund till en berättelse som rymmer all mänsklig längtan, all dumhet, all högfärd, men också all humor och galenskap som går att uppbåda. Naturen uttrycker en önskan om fred. Shakespeare tolkar naturens tillstånd och lämnar över en berättelse till oss, som en gåva att förvalta.

Citat från recensioner av produktioner i regi av LARS RUDOLFSSON:

Skådespelare

Info inom kort

Handling

EN MIDSOMMARNATTSDRÖM är Shakespeares mest älskade komedi. Den väver samman magi, romantik, slapstick och kanske den allra vackraste poesi som någonsin skrivits för scenen. Dråpliga förvecklingar, kärlekstrassel, övernaturliga väsen, trolsk förvandling, en förälskad hyllning till teaterns inneboende kraft, lyriska reflektioner kring naturen och människans plats i den - allt ryms i denna teaterfest där Shakespeares komiska talanger når sin absoluta kulmen.

Vi kan inte tänka oss en regissör bättre lämpad att ge denna pjäs magisk och vacker gestalt i Roma klosterruin än Lars Rudolfsson. Med sig har han kostymören Kersti Vitali Rudolfsson och en grupp mimutbildade skådespelare ur ensemblen Projektor, med vilka Lars har samarbetat flera gånger förut - i bland annat "Barnkonventionen", "DC3" och "Cosi fan Tutte", unikt lämpade att gestalta magin och den hisnande komedin i EN MIDSOMMARNATTSDRÖM.

Biljetter

JULKLAPPSTIPS!🎁 🎉🍾
Mellan datumen 1-24 december kan du köpa en julklapp som värnar om miljön och kulturen i samma klapp - ett presentkort!🎅🤶
PRIS: 325kr (ord.425kr).
Ring Romabokningen: 0498-29 03 50
eller maila: info@romabokningen.seTrailers

Bilder från uppsättningen