Inför besöket

Kom gärna till Romateatern i god tid. Strosa runt i den vackra miljön och njut av sommarkvällen. 

Välkomna till Munkens cafe innan förställningen, där kan du äta mat samt ta ett glas av valfri dryck.
Under pausen ca 20.30 kan du i våra pausbodar handla kaffe/the, läsk, korv med bröd, bakverk, godis, glass, eller varför inte slå till på en öl från Barlingbo och lite charkuterier och ost?Hitta hit

Romateatern spelar i Roma Klosterruin. Ruinen är belägen intill Roma Kungsgård. Gotlandstrafikens buss nr. 11 trafikerar Roma Kloster. Färdtid från Visby med buss ca 20 min samt promenad ca 10 min.

Mån-fre från Visby går buss linje 11: kl.18.40 och är framme klockan 19.00 i Roma

Från Roma till Visby mån-fre, går buss linje 11: kl. 22.25 och är framme i Visby kl.22.45

Busstidtabellen finner du här https://www.gotland.se/85667

Öppna karta i Google Maps

Regninfo

Om prognosen är ihållande kraftigt regnväder kan föreställningen komma att ställas in. Men Romateatern försöker i möjligaste mån att genomföra alla föreställningar. Vid längre skurar avbryts föreställningen en stund för att inom kort återupptas.

Vid ostadigt väder: medtag regnkläder, vilket är att föredra framför paraplyer som skymmer sikten för bakomsittande. Osäker? Ring biljettkassan 0498-503 36 så berättar vi om prognosen. Vid avbruten föreställning är ni välkomna att boka om till ny dag.

Vid inställd föreställning kan ni boka om till ett nytt datum, alternativt få pengarna tillbaka. Vid inställd föreställning kan kunder som köpt biljetter hos Romateatern, Romabokningen, via Internet, Turistbyrån eller annat försäljningsställe få pengar tillbaka via Romateatern/Romabokningen 0498-503 36. Pengarna sätts in på kundens bankkonto. Observera att detta ska göras inom en vecka från föreställningsdatumet.

Barn och djur

Barn och spädbarn

Föreställningen rekommenderas från 11 år i vuxens sällskap. Spädbarn får ej närvara i publiken.

Hundar och husdjur

Det är inte tillåtet att medföra hund eller annat husdjur till föreställningen av hänsyn till övrig publik. Romateatern spelar visserligen utomhus men det finns ingen lämplig plats där man kan binda eller lämna sin hund. Vissa inslag i föreställningen som t.ex. skott och rök kan uppfattas som skrämmande för en hund. Hundar och husdjur mår därför bäst av att lämnas hemma.

Tillgänglighet

Biljetter för rullstolsburna bokas i per telefon via Romabokningen. Vi har specifikt utrymme med särskilda platser längst fram vid scen för rullstolar. Utrymmet är begränsat och det är därför viktigt att du anger vid biljettbokning om du är rullstolsburen. Biljettkassan ser då till att du får rätt typ av biljett och ordnar vid behov eskort då du ankommer till teatern.

Antalet platser där rullstol kan placeras är begränsat. Om du ankommer med färdtjänst är det möjligt att köra ända fram till läktarens ingång. Vänligen kontakta oss innan du ankommer om du behöver assistans. Du får ta med dig en ledsagare (sällskap) som går in gratis på din biljett och sitter i anslutning till dig.

Övriga frågor

Biljetter

Biljettförsäljningen pågår mellan 13 maj-17aug. 

Köp biljett i vår biljettkassa vid spelplatsen – öppet 18:30-19:30 alla föreställningsdagar. Förköp biljett online hos Ticketmaster och skriv ut den själv alt. hämta ut den i biljettkassan eller hos någon av våra ombud nedan. Förboka biljett via vår biljettkassa (maj-aug) tel. 0498-503 36 och hämta ut den (senast tre dagar efter bokningen) endast i teaterns biljettkassa föreställningsdagar 18:30-19:30 eller hos Romabokningen vardagar 10:00-16:00:

  • Romabokningen, Visbyvägen 35b i Roma (mellan Coop och ICA)
  • Turistbyrån, Donnersplats 1 i Visby 0498-20 17 00 (endast direktköp)
  • Wessman & Pettersson, Adelsgatan 5 i Visby
  • Klinte Kiosk & Spel i Klintehamn
  • Spelbutiken mitt emot Högbyhallen i Hemse

Billarm

Kontrollera så att ditt billarm inte startar oavsiktligt eftersom det stör föreställningen.

Filtar och dynor

Vi rekommenderar att ni hyr filtar och dynor, sommarkvällarna blir kyliga och Romateatern spelar under bar himmel. Filtar 10 kr styck, dynor 5 kr styck, medtag kontanter. Du kan också välja att ta med dig en egen filt.

Fotografering och inspelning

Fotografering med blixt under pågående föreställning är förbjudet. Vill ni fota under pågående föreställning så gör det utan blixt, diskret och med hänsyn till andra åskådare. Tagga gärna romateatern i bilderna. 

Födelsedag eller bemärkelsedag

Vill du fira någon som fyller år eller ge bort en helkväll till någon du tycker om, kontakta vår Biljettkassa om du har speciella önskemål så gör vi vårt bästa för att vara behjälpliga. Tel. 0498-503 36.

Föreställningens längd

Föreställningens totala längd är vanligtvis 2 timmar och 30 min inklusive paus.

Inringning

Inringningar talar om att föreställningen strax börjar och att det är dags att uppsöka sin plats. Två olika entréer finns till läktaren. A och B.

Inställd föreställning

Vid inställd föreställning kan kunder som köpt biljetter hos Romateatern, Romabokningen, på Internet, Turistbyrån eller annat försäljningsställe få pengar tillbaka via Romateatern/Romabokningen 0498-503 36. Pengarna sätts in på kundens bankkonto. Observera att detta ska göras inom en vecka från föreställningsdatumet.

Avbruten föreställning

Vid avbruten föreställning får man en ny biljett till valfri föreställning. Vi löser inte in biljetter vid avbruten föreställning.

Kontanter

I våra bodar för pausservering kan man endast betala med swish. Men vill ni skänka en slant till Rädda Barnen så går kontanter bra.

Mat & Dryck

Vill du ta med dig egen utflyktskorg för att ha picknick i gröngräset innan föreställningen, så är du välkommen. Tänk på att inte lämna skräp och flaskor efter dig. 

Från kl. 18.30 kan du köpa enklare mat i våra pausbodar. Förutom det vanliga pausutbudet så som kaffe/the, läsk, korv med bröd, bakverk m.m.

Serveringen har inte alkoholtillstånd men serverar Barlingbos folköl samt alkoholfria alternativ.

Mobiltelefoner

Mobiltelefon ska vara tysta under föreställningen.

Parkering

Det finns gott om parkeringsplatser och parkeringen är gratis.

Program

Program till årets föreställning kostar 40 kr och finns i biljettkassan och i filtboden (obs kontanter).

Presentkort

Svårt att komma på vad du sa ge bort i present till någon som redan har allt? En teaterföreställning kan ge en oförglömlig upplevelse. Kontakta Biljettkassan för köp av presentkort.

Publikvärdar

Våra publikvärdar är en viktig del i vårt publikarbete. Värdarna finns på plats vid publikläktaren för att visa publiken till rätta, svara på frågor och ta emot synpunkter.

Rökning

Det är inte tillåtet att röka under föreställningen i publikläktaren. Du som röker i det fria, tänk på att inte slänga fimpar i gräset. Vissa perioder då det är mycket torrt råder brandfara och dessutom är Roma klosterruin en historisk plats. Vi är måna om att hålla området rent och snyggt – fimpa i kärl avsedda för ändamålet.

Sent ankomna besökare

Efter föreställningens början släpps sent ankomna besökare in till närmast lediga plats på kanterna. Detta sker enligt föreställningsvaktens anvisning. Efter utsatt starttid kan bokade platser erbjudas publik på väntelistan och kan inte tas i bruk av senkomna bokade gäster. De hänvisas då till ledig plats eller erbjuds att boka om sin biljett till annan föreställning.

Rädda barnen

Varje år samlar Romateatern in pengar för rädda barnens räkning efter föreställningens slut. Vi står med hinkar bredvid läktaren, glöm ej ta med kontanter så du kan stödja deras viktiga verksamhet. 

Toaletter

Toaletter och rullstolsanpassad toalett finns i direkt anslutning till pausserveringen (under klocktornet).


Vid frågor gällande ditt teaterbesök kontakta Biljettkassan, tel. 0498-503 36