Inför besöket

Kom gärna till Romateatern i god tid. Strosa runt i den vackra miljön och njut av sommarkvällen. Varför inte äta lite innan föreställningen? Vår servering öppnar 18.30 och där finns massa gott, men det går även att förbeställa det ni vill ha till pausen. Hyr sen en filt, lusläs programmet och slå er ner på era platser i publikläktaren.

Hitta hit

Romateatern spelar i Roma Klosterruin. Ruinen är belägen intill Roma Kungsgård. Gotlandstrafikens buss nr. 11 trafikerar Roma Kloster. Färdtid från Visby med buss ca 20 min samt promenad ca 10 min.

Öppna karta i Google Maps

Regninfo

Om SMHI:s prognos är ihållande kraftigt regnväder kan föreställningen komma att ställas in. Men Romateatern försöker i möjligaste mån att genomföra alla föreställningar. Vid längre skurar avbryts föreställningen en stund för att inom kort återupptas.

Vid ostadigt väder: medtag regnkläder, vilket är att föredra framför paraplyer som skymmer sikten för bakomsittande. Osäker? Gå in på hemsidan för dagsaktuell uppdaterad information (senast 16.30 vid ostadigt väder). Vid avbruten föreställning är ni välkomna att boka om till ny dag.

Vid inställd föreställning kan ni boka om till ett nytt datum, alternativt få pengarna tillbaka. Vid inställd föreställning kan kunder som köpt biljetter hos Romateatern, Romabokningen, via Internet, Turistbyrån eller annat försäljningsställe få pengar tillbaka via Romateatern/Romabokningen 0498-503 36. Pengarna sätts in på kundens bankkonto. Observera att detta ska göras inom en vecka från föreställningsdatumet och att ev. serviceavgift inte betalas tillbaka då det ej är teatern som tar ut denna avgift.

Barn och djur

Barn och spädbarn

Föreställningen rekommenderas från 7 år i vuxens sällskap. Spädbarn får ej närvara i publiken.

Hundar och husdjur

Det är inte tillåtet att medföra hund eller annat husdjur till föreställningen av hänsyn till övrig publik. Romateatern spelar visserligen utomhus men det finns ingen lämplig plats där man kan binda eller lämna sin hund. Vissa inslag i föreställningen som t.ex. skott och rök kan uppfattas som skrämmande för en hund. Hundar och husdjur mår därför bäst av att lämnas hemma.

Tillgänglighet

Biljetter för rullstolsburna bokas i per telefon via Romabokningen. Vi har specifikt utrymme med särskilda platser längst fram vid scen för rullstolar. Utrymmet är begränsat och det är därför viktigt att du anger vid biljettbokning om du är rullstolsburen. Biljettkassan ser då till att du får rätt typ av biljett och ordnar vid behov eskort då du ankommer till teatern.

Antalet platser där rullstol kan placeras är begränsat. Om du ankommer med färdtjänst är det möjligt att köra ända fram till läktarens ingång. Vänligen kontakta oss innan du ankommer om du behöver assistans. Du får ta med dig en ledsagare (sällskap) som går in gratis på din biljett och sitter i anslutning till dig.

Övriga frågor

Biljetter

Biljettförsäljningen pågår mellan maj-aug. 

Köp biljett i vår biljettkassa vid spelplatsen – öppet 11-17 alla dagar (11-20 föreställningsdagar). Förköp biljett online hos Ticketmaster och skriv ut den själv alt. hämta ut den i biljettkassan eller hos någon av våra ombud. Förboka biljett via vår biljettkassa (maj-aug) tel. 0498-503 36 och hämta ut den (senast tre dagar efter bokningen) i vår biljettkassa eller hos någon av våra ombud:

  • Turistbyrån, Donnersplats 1 i Visby 0498-20 17 00
  • Wessman & Pettersson, Adelsgatan 5 i Visby
  • Romabokningen, Visbyvägen 35b i Roma (mellan Coop och ICA)
  • Hemse blomsterhandel, Storgatan 45 i Hemse

Billarm

Kontrollera så att ditt billarm inte startar oavsiktligt eftersom det stör föreställningen.

Filtar

Ibland är sommarkvällarna kyliga och Romateatern spelar under bar himmel. Vi hyr ut filtar till den som vill svepa in sig för 10 kr styck. Du kan också välja att ta med dig en egen filt.

Fotografering och inspelning

All fotografering och inspelning under pågående föreställning är förbjuden.

Födelsedag eller bemärkelsedag

Vill du fira någon som fyller år eller ge bort en helkväll till någon du tycker om, kontakta vår Biljettkassa om du har speciella önskemål så gör vi vårt bästa för att vara behjälpliga. Tel. 0498-503 36.

Föreställningens längd

Föreställningens totala längd är vanligtvis drygt 2 timmar och 45 min inklusive paus.

Inringning

Inringningar talar om att föreställningen strax börjar och att det är dags att uppsöka sin plats. Fyra olika entréer finns till läktaren. A, B, C och D.

Inställd föreställning

Vid inställd föreställning kan kunder som köpt biljetter hos Romateatern, Romabokningen, på Internet, Turistbyrån eller annat försäljningsställe få pengar tillbaka via Romateatern/Romabokningen 0498-503 36. Pengarna sätts in på kundens bankkonto. Observera att detta ska göras inom en vecka från föreställningsdatumet och att ev. serviceavgift inte betalas tillbaka då det ej är teatern som tar ut denna avgift.

Avbruten föreställning

Vid avbruten föreställning får man en ny biljett till valfri föreställning. Vi löser inte in biljetter vid avbruten föreställning.

Kontanter

Glöm inte att ta med er kontanter! I våra bodar för pausservering kan man inte betala med kort. Dessutom vill ni väl skänka en slant till Rädda Barnen?

Mat & Dryck

Vill du ta med dig egen utflyktskorg för att ha picknick i gröngräset innan föreställningen, så är du välkommen. Tänk på att inte lämna skräp och flaskor efter dig. Från kl 18.30 och under pausen finns det servering i anslutning till föreställningen. Du kan köpa kaffe, diverse dycker, korv, bakverk och annat gott. Serveringen har även alkoholtillstånd. Det går att förbeställa det du vill ha till pausen innan föreställningen. Glöm inte att ta med er kontanter!

Mobiltelefoner

Mobiltelefon ska vara tysta under föreställningen.

Parkering

Det finns gott om parkeringsplatser och parkeringen är gratis.

Program

Program till årets föreställning kostar 40 kr och finns i biljettkassan och på särskild markerad plats innan föreställningen vid publikläktaren.

Presentkort

Svårt att komma på vad du sa ge bort i present till någon som redan har allt? En teaterföreställning kan ge en oförglömlig upplevelse. Kontakta Biljettkassan för köp av presentkort.

Publikvärdar

Våra publikvärdar är en viktig del i vårt publikarbete. Värdarna finns på plats vid publikläktaren för att visa publiken till rätta, svara på frågor och ta emot synpunkter.

Rökning

Det är inte tillåtet att röka under föreställningen i publikläktaren. Du som röker i det fria, tänk på att inte slänga fimpar i gräset. Vissa perioder då det är mycket torrt råder brandfara och dessutom är Roma klosterruin en historisk plats. Vi är måna om att hålla området rent och snyggt – fimpa i kärl avsedda för ändamålet.

Sent ankomna besökare

Efter föreställningens början släpps sent ankomna besökare in till närmast lediga plats på kanterna. Detta sker enligt föreställningsvaktens anvisning. Efter utsatt starttid kan bokade platser erbjudas publik på väntelistan och kan inte tas i bruk av senkomna bokade gäster. De hänvisas då till ledig plats eller erbjuds att boka om sin biljett till annan föreställning.

Servering och pausverksamhet 

samband med föreställning finns servering av kaffe, läsk, öl, bakverk med mera. Serveringen är öppen i pausen och förbeställning av dryck och förtäring kan göras före föreställningen utan extra kostnad. Glöm inte att ta med er kontanter! Det är inte tillåtet att ta med sig mat och dryck in på publikläktaren för förtäring under föreställning.

Sittdynor

Romateaterns publikplatser är bekväma och vi tillhandahåller inte sittdynor till alla. Om du vet med dig att du brukar bli trött i rumpan av att sitta länge kan du välja att ta med dig eget sittunderlag.

Toaletter

Toaletter och rullstolsanpassad toalett finns i direkt anslutning till området utanför publikläktaren.


Vid frågor kontakta Biljettkassan, tel. 0498-503 36

Turistbyrån, Donnersplats 1 i Visby 0498-20 17 00

Wessman & Pettersson, Adelsgatan 5 i Visby

Romabokningen, Visbyvägen 35b i Roma (mellan Coop och ICA)

Hemse blomsterhandel, Storgatan 45 i Hemse