Symposium

ROMATEATERNS SHAKESPEARESYMPOSIUM 2021:

SHAKESPEARE OCH BERUSNINGEN

Vi har den stora glädjen att meddela att Romateaterns Shakespearesymposium kommer att gå av stapeln den 6-7 augusti på Roma kungsgård. Det blir något mindre i omfattning än tidigare år, men vi kommer att bjuda in en mängd spännande deltagare från olika fält och områden för att tvärvetenskapligt diskutera teatern, livet, samhällsutvecklingen och framtiden med startpunkt i Shakespeares texter. Med temat Shakespeare och berusningen vill vi år blicka framåt och belysa människans behov av glädje, gemenskap, rus och hänryckning efter en lång tid av kris, isolering och distansering.

Under några dagar i augusti samtalar vi, lyssnar på föresläsningar, paneldiskussioner, debatter och musikunderhållning i de magiskt vackra omgivningarna kring klosterruinen vid Roma kungsgård.

DATUM: 6-7/8 2021

TID: Fredagen den 6/8 kl 17.00 – 18.00 och lördagen den 7/8 kl 9.00 till ca kl 15.00

PLATS: Brygghusets vind, Romateatern, Roma kungsgård

BILJETTER:

Båda dagarna: 200kr

Bara fredagen: 100kr

Bara lördagen: 150kr

Digital biljett (Zoom), båda dagarna: 100 kr.

ANMÄLAN: Mejla anmälan till symposium@romateatern.se.

MER INFO: Ring Stefan Marling på 073-3878615 om ni har frågor. Mer information om programmet och deltagarna meddelas snart.

Årets Shakespearesymposium genomförs med stöd av Svante Bergströms teaterstiftelse, Kungliga Patriotiska sällskapet och Region Gotland.

Vad är symposiet?

Shakeapearesymposiet är ett exklusivt möte mellan forskare och scenkonstnärer i en avslappnad miljö. Föreläsningar, paneldiskussioner, workshops och teater varvas med måltider och tid för fria samtal. Urvalet av föreläsare är tvärvetenskapligt och tvärkulturellt. Här finns plats för litteraturvetare, regissörer, kulturjournalister och andra som intresserat sig mycket för Shakespeare. Men även kunniga personer från helt andra discipliner som fördjupar vårt tema. 

Tidigare teman har varit "Mellan makt och vanmakt" 2015, "A Brave New World" 2016, "Shakespeare och galenskapen" 2017, "Shakespeare, Bergman och Döden" 2018, "Varför ska man spela de här gamla pjäserna?" 2019.