TEATERVAGNEN

TEATERVAGNEN

Fantasi, empati och inkludering är de ledord som Romateaterns teatervagn ska styras av. Med en blinkning till gamla tiders resande teatersällskap rullar Romateatern över Gotland med sagor och berättelser som stärker, tröstar, roar och inspirerar.
Teatervagnen vänder sig till alla; barn, ungdomar, vuxna och gamla. Med ett utfällbart scengolv, fantastisk kostym och vacker scenografi gör vi det möjligt för alla sorters människor att få uppleva en stunds levande teatermagi. Vi söker oss till platser där det inte arrangeras kulturevenemang i lika stor grad. Vi spelar också på festivaler, campingar, bakgårdar och skolor. Kort sagt – Teatervagnen tar sig dit sagor vill berättas och teater vill spelas, och det är precis överallt.

VILL DU BOKA ETT BESÖK AV TEATERVAGNEN? Maila producent@romateatern.se för mer information och pris. 

Teatervagnen är ett koncept utformat av Eva Carlberg och Annika Arnell.

Sommar 2023

Det resande teatersällskapets scen står tom. Sällskapets pjäsförfattare, den unge Shakespeare, är så trött och hans fantasibrunn har sinat. Det är svårt att vara den som ska hitta på berättelserna hela tiden. Skådespelarna har tråkigt och bara väntar på att få nya roller, nya lekar. Men var kommer egentligen sagorna ifrån? Och hur ska de berättas? 

Då upptäcker de en märklig koffert…

Regi: Jo Rideout
Manus: Jo Rideout & Eva Carlberg
Dockor/scenografi/kostym: Annika Arnell

Turnéplan och mer info kommer.