TEATERVAGNEN

TEATERVAGNEN

Fantasi, empati och inkludering är de ledord som Romateaterns teatervagn ska styras av. Med en blinkning till gamla tiders resande teatersällskap rullar Romateatern över Gotland med sagor och berättelser som stärker, tröstar, roar och inspirerar.
Teatervagnen vänder sig till alla; barn, ungdomar, vuxna och gamla. Med ett utfällbart scengolv, fantastisk kostym och vacker scenografi gör vi det möjligt för alla sorters människor att få uppleva en stunds levande teatermagi. Vi söker oss till platser där det inte arrangeras kulturevenemang i lika stor grad. Vi spelar också på festivaler, campingar, bakgårdar och skolor. Kort sagt – Teatervagnen tar sig dit sagor vill berättas och teater vill spelas, och det är precis överallt.

VILL DU BOKA ETT BESÖK AV TEATERVAGNEN? Maila producent@romateatern.se för mer information och pris. 

Teatervagnen är ett koncept utformat av Eva Carlberg och Annika Arnell. Båda två är konstnärligt involverade, och under 2022 stod Eva för regi och manusbearbetning av föreställningen STORMEN, fritt efter William Shakespeare. Annika Arnell gjorde dockor, scenografi och kostym. Annika har även ritat själva vagnen.

Mer info om Annika och hennes arbete hittar du här.

2023

Sommaren 2023 rustas vagnen åter upp för årets teaterturné, och vilken pjäs det blir är ännu hemligt. Det vi kan berätta är att det blir roligt, fartfyllt, spännande, kittlande och alldeles underbart. Regisserar gör Jo Rideout. Info kommer snart!

TIDIGARE PROJEKT

Sommaren 2022 turnerade vagnen runt med den mycket uppskattade föreställningen STORMEN, fritt efter William Shakespeare. Läs mer här.